GoldWood

KOLIČINSKI POPUSTI:

Pri nakupu več kot 10 igrač na enkrat prejmete poljubno igračo iz našega asortimana v vrednosti desetine nakupa brezplačno.SPLOŠNO:

Navodila za vzdrževanje:
Zahvaljujemo se vam za nakup naših izdelkov ekskluzivne Slovenske blagovne znamke GoldWood in vam obenem želimo, da jih boste z veseljem uporabljali mnogo let. Za ta namen vam podajamo dve osnovni navodili za uspešno vzdrževanje in osveževanje našega proizvoda iz masivnega lesa listavcev:

  1. Izdelka nikdar ne perite v pomivalnem/pralnemstroju, temveč ga le sperite s toplo vodo in osušite s suho krpo. Pranje v stroju, namakanje ali podobna invazivna čiščenja povzročajo krivljenje in razpad izdelka po lepilnih spojih.
  2. Pri uporabi detergenta za ročno pranje posode se poleg umazanije odstrani tudi zaščitni sloj, s katerim je izdelek premazan. Pri tem izdelek izgublja barvo, lesk in zaščito pred prodiranjem vlage vanj, zato priporočamo, da popolnoma suh izdelek občasno naoljite s parafinskim oljem, ki ga dobite v trgovinah z barvnimi premazi. Olje nanesete s čopičem v presežku, pustite stati nekaj ur, da se olje vpije in ga nato zbrišete s suho in čisto krpo.
  3. Leseni izdelki so namenjeni uporabi v zaprtih prostorih z relativno vlago med 50 in 70 % in temperaturo med 15 in 25 stopinj Celzija.


Garancija:
Vsi naši proizvodi imajo garancijski rok 12 mesecev, ki se jo dokazuje z računom. Garancijo dajemo za primer slabe izdelave (skrite napake v materialu in izdelavi). Garancija ne velja za okvare, ki so nastale zaradi nenormalne uporabe, poškodb zaradi padcev, slabega vzdrževanja, višje sile (voda, požar, …). Rok za odpravo napake v garancijski dobi je največ 45 dni od dneva, ko prejmemo pisno reklamacijo. Če v garancijskem roku popravilo izdelka traja več kot 10 dni od prijave napake, se garancijski rok podaljšaza toliko dni, kot je trajalo popravilo. Stroške poštnine pri reklamiranih izdelkih nosi proizvajalec.


OTROŠKE IGRAČE:

Ciljna skupina ali komu so igrače namenjene
Program lesenih didaktičnih igrač blagovne znamke GoldWood je namenjen otrokom od tretjega do devetega leta starosti.

Splošen opis
Didaktični sklop sestavlja devet vsebinsko različnih igrač, od najmanj do bolj zahtevnih, ki otroku v obdobju zgodnjega razvoja omogočijokrepitev motorike,prepoznavanjedomačih in divjih živali,spoznavanječrk in številk,razumevanjefunkcionalnega ustroja analogne urein razbiranje časa, ki ga le-ta prikazuje.

Namen in cilj

  1. Otroku omogočiti samostojno igro skozi svobodo gibanja in prenašanje lesene igrače po prostoru, igrače ki je dovolj majhna in lahka, da jo otrok s svojo močjo in spretnostjo lahko v celoti obvladuje in hkrati dovolj robustna in zanimiva, da otroka pritegne in osvoji njegovo pozornost.
  2. Omogočiti krepitev otrokovih motoričnih, kognitivnih in verbalnih sposobnosti, saj otrok pri igranju s temi igračami sestavlja, ureja, spoznava, razumeva, uri in razvija, razvršča, ugotavlja, analizira, opisuje, prepoznava, si zapominja …
  3. Spodbuditinaraven interes otroka za delo in učenje skozi igro.
  4. Otroku omogočitisamostojno igro brez stalne prisotnosti in pomoči vzgojitelja.
  5. Spodbuditipotrebo po vzdrževanju reda  -otrok po zaključku igre zloži mnoštvo sestavnih delov zopet v predviden sklop.
  6. Vzpodbuditi  dodajanje znanja skozi različnezahtevnostnestopnje.
  7. Pridobiti občutek za strukturo in pozicijsko urejenost mnoštva elementov.


Predlagan pristop in uporaba
Vzgojiteljica/učiteljica preko osebnega poznavanja razvojne stopnje posameznega otroka ponudi otrokutisto igračo, ki je glede na njegovo znanje, sposobnosti in interes ter razvojno stopnjo najbolj primerna, pri čemer pa ga ne omejuje, da si ogleda, otipa in razišče tudi zahtevnejše igrače iz didaktičnega sklopa. Pri tem ga podpre in mu pojasni, katera znanja si mora predhodno pridobiti s pomočjo enostavnejših igrač, da bo lahko samostojno obvladal tudi zahtevnejše. S tem spodbuja radovednost, skozi igro krepi otrokovo željo po učenju ter oblikovanju učnihin delovnih navad.


Tehnične podrobnosti
Lesene igrače GoldWood so izdelane iz kvalitetne topolove vezane plošče različnih debelin, med seboj povezane z bukovimi mozniki. Topol je izredno lahek, topel, svetel in trpežen les, prijeten na dotik in lahek za prenašanje. Vezana plošča je sestavljena iz več slojev lesa, lepljenih pod različnimi koti, kar zagotavlja trdnost, preprečuje lom in nevarnost vboda s trsko.
V lesne površine so lasersko vgravirane podobe, kar omogoča igrači dolgoročno obstojnost, obenem pa ne zahteva nikakršnega površinskega premaza. 

Zaščita intelektualne lastnine:
Igrače so zaščitene pri MINISTRSTVU ZA GOSPODARSKI RAZVOJ IN TEHNOLOGIJO na Uradu RS intelektualno lastnino v Ljubljani, Kotnikova 6 z dvema patentnima prijavama: P201800269 in P201800270.

Zaključna misel
Lesene igrače so na dolgi rok trpežnejše od plastičnih. So dobra naložba, saj so trajne in kvalitetne. Z njimi se radi igrajo tudi starši in stari starši, saj jih spominjajo na otroštvo. Otroke danes tako doma, kot tudi v vrtcih in osnovnih šolah vzgajamo ekološko, k čemer lesene igrače vsekakor pripomorejo, saj so okolju prijazne in ekološko razgradljive. 

Lesene igrače GoldWood so plod domačega znanja in so v celoti izdelane v Sloveniji.