GoldWood
NOVO
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • /db/goldwood/image/Slike_V_Modulih/CatalogueItem/1122_icon.jpg
 • /db/goldwood/image/Slike_V_Modulih/CatalogueItem/1123_icon.jpg
 • /db/goldwood/image/Slike_V_Modulih/CatalogueItem/1124_icon.jpg
 • /db/goldwood/image/Slike_V_Modulih/CatalogueItem/1125_icon.jpg
 • /db/goldwood/image/Slike_V_Modulih/CatalogueItem/1126_icon.jpg
 • Energijski obesek Jin-Jang (ID 665)

  10,00 €
  Opis:

  Sveti simboli so naš vodnik skozi duhovno potovanje. Motivirajo nas, da dosežemo cilje na naši poti in nam stojijo ob strani kot močna opora. Če znamo izkoristiti moč teh simbolov, lahko okrepimo našo duhovno izkušnjo in vzbudimo občutke, ki jih prej nikoli nismo doživeli.


  Znak Jin-Jang je star kitajski simbol za univerzum in predstavlja dve nasprotni dimenziji, ki dajeta svetu ritem in dinamičnost.
  Jin označuje temo, ženskost, levo stran telesa, Jang je njegovo nasprotje in predstavlja zgodovino, svetost, moškost, desno stran telesa ...
  Čeprav se na prvi pogled zdita sili nasprotni, to nista. Tao pravi, da gre le za dva aspekta ene resničnosti. Ker ena polarnost aktivno ustvarja drugo, sta v resnici Eno.

  Simbol predstavlja naprotje, dvojnost, brez katere pa se mnoge sile stvarstva ne bi mogle izraziti, na primer: tema in svetloba, moško in žensko, visoko in nizko, vroče in mrzlo ... Jin in jang sta neločljiva, v stalnem iskanju ravnovesja in ritem sveta je ritem njunega menjavanja.

  Koncept jina in janga kot univerzalnega dualizma in komplementarnosti je temelj številnih področij klasične kitajske znanosti in filozofije, služi kot izhodišče in vodnik v kitajski tradicionalni medicini, predstavlja osnovni princip različnih telesnih položajev in vaj v kitajskih borilnih veščinah, kot sta tai či in či kung, na njem temeljijo tudi prerokbe znamenitega I Chinga. Gre namreč za enega od temeljinih simbolov v naukih starodavnih taoističnih filozofov, ki govorijo o tem, da obstajata dva pola eksistence - nasprotna, vendar komplentarna.

  Zunanji obod kroga predstavlja univerzum, vesolje, prostor, v katerem vse obstaja, pojavi in stanja pa se v ciklični spremembi preobražajo v svoja nasprotja. Ker ena polarnost ustvarja drugo, njej komplementarno, imajo v sebi vsi pojavi kal nasprotnih stanj. Medtem ko ena polarnost raste in pridobiva moč, druga upada in izgublja moč, nato pa se začne obraten proces ... in tako v neskončnost.

   

  K obesku spadajo še kovinski obroček, vrvica, vrečka in opis....


  Tehnični podatki:

  Material:  les barvitih listavcev

  Premer:   45 mm
  Debelina ~3 do 5 mm

  Obesek je premazan s čebeljim voskom,  ki ga varuje pred potenjem telesa.
  Svetuje se, da izdelka ne perete, v primeru nuje pa le v topli vodi. Pomivalni stroj izdelek trajno poškoduje.