GoldWood
NOVO
 • A
 • B
 • A
 • /db/goldwood/image/Slike_V_Modulih/CatalogueItem/1001_icon.jpg
 • /db/goldwood/image/Slike_V_Modulih/CatalogueItem/1002_icon.jpg
 • /db/goldwood/image/Slike_V_Modulih/CatalogueItem/1000_icon.jpg
 • Energijski obesek Zmaj (ID 620)

  10,00 €
  Opis:

  Sveti simboli so naš vodnik skozi duhovno potovanje. Motivirajo nas, da dosežemo cilje na naši poti in nam stojijo ob strani kot močna opora. Če znamo izkoristiti moč teh simbolov, lahko okrepimo našo duhovno izkušnjo in vzbudimo občutke, ki jih prej nikoli nismo doživeli.

  Zmaji
  simbolizirajo prvotne “gospodarje Zemlje”, so varuhi zakladov in skrivnega znanja. Bojevati se z zmajem pomeni napovedati vojno lastnim slabostim in omejitvam. Za človeka bitka z zmajem simbolizira preseganje težav, ki nam omogoča, da postanemo vladarji notranjega znanja. Premagati zmaja pomeni pridobiti njegovo moč.

  Na Kitajskem je zmaj utelešenje moči, modrosti in veličine, poenoten z nebeškimi bogovi in njihovimi zemeljskimi predstavniki, cesarji, sinovi neba. Zmaj običajno drži plamteč biser – simbol življenja, duhovnega bistva vesolja.

  Na Vzhodu je zelo cenjeno bitje, v zahodni tradiciji pa je zmaja treba premagati, kot npr. v legendi o sv. Juriju ali v nemški legendi o Nibelungih, kjer zmaj varuje zaklad.

  Tako v zahodni kot v vzhodni tradiciji je zmaj je čuvaj in vladar zaklada – svetega znanja. Zlato, ki ga čuva, je zlato modrosti, znanja, moči. V antičnih časih so pridevka “kača” in “zmaj” dajali samo modrecem in posvečenim.

  Iz perspektive notranjega človeka je naša naloga priti do zmaja in ga premagati – ukrotiti. On je tisti, ki za nas varuje naše notranje dragulje, naš notranji zaklad. Bitka z zmajem simbolizira dejstvo, da našega zaklada ne pridobimo zlahka – treba si ga je prislužiti. Moramo ukrotiti svojo neznano notranjo moč – ki jo simbolizira zmaj.

  Tisto, kar nam pomaga najti naš notranji zaklad, je dostojanstvo, plemenitost, je zlato modrosti, znanja in moči. V starih časih sta bili poimenovanji “kača” in “zmaj” dani modrim in posvečenim.

   K obesku spadajo še kovinski obroček, vrvica, vrečka in opis....


  Tehnični podatki:

  Material:  les barvitih listavcev

  Premer:   45 mm
  Debelina ~3 do 5 mm

  Obesek je premazan s čebeljim voskom,  ki ga varuje pred potenjem telesa.
  Svetuje se, da izdelka ne perete, v primeru nuje pa le v topli vodi. Pomivalni stroj izdelek trajno poškoduje.